INGYENES LÁTÁSVIZSGÁLAT AZ ÉRDI OPTIKÁBAN

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4341″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Látogasson el üzletünkbe, Érd Diósdi út 48., ahol ingyenes látásvizsgálat keretében ellenőrizzük látását. Optometrista kollégánk minden 14 év feletti személynek ellenőrzi látását, függetlenül attól, hogy készít-e nálunk azonnal szemüveget vagy sem.

A látásromlás nem egy hirtelen bekövetkező, fájdalommal járó probléma – mint pl. a fogfájás – hanem az évek során fokozatosan alakul ki, szinte észre sem vesszük. Ezért nagyon fontos, hogy évente ellenőriztessük látásunkat, így megelőzve, hogy látásunk romlása különböző kellemetlen tüneteket okozzon pl: fejfájás, migrén.

Ingyenes látásvizsgálat során 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező optometrista kollégánk először felveszi az Ön személyes adatait és egy-két általános egészségügyi kérdést tesz fel. Ezek az információk fontosak, mert látásunkat befolyásolja pl. a vérnyomás, a cukorbetegség és egyéb betegségek.

Ezután következik az úgynevezett objektív látásvizsgálat, amikor az optometrista a refraktométerrel feltérképezi szemünk adatait és a refraktométer kiszámolja a dioptria adatokat. Ez egy teljesen fájdalommentes eljárás és csak pár percet vesz igénybe.

Ezt követi a szubjektív vizsgálat, melynek keretében megállapítjuk, hogy milyen korrekcióra van szüksége távolra és közelre. Először mindig egy szemet vizsgálunk, a másikat addig letakarjuk. A vetítőn megjelenő számokat vagy betűket kell leolvasni. Ha megvan a megfelelő korrekció mindkét szemre külön-külön, akkor azt egyben is kipróbáljuk és elvégezzük az esetleges változtatásokat, hogy az ideális látásélességet elérjük. A tábla olvasása mellett, mozgás közben is ellenőrizheti, hogy nem szédül-e, nem hullámzik a padló, nem tapasztal semmilyen kellemetlen tünetet.

Ha sikerült a távoli korrekciót megállapítani, következhet a közeli dioptriaérték megállapítása. Közeli, azaz olvasó dioptrián a kb 40-50 cm távolsághoz kötött dioptria értéket értjük. Ezzel a dioptriával csak ebben a távolságban fog élesen látni, sem közelebb, sem távolabb nem. Ehhez az olvasópróbát használjuk, ahol egyre kisebb betűkkel írt szöveget kell elolvasni.

Ha ez is megvan, megállapítottuk a távoli és a közeli korrekciókat, még igény szerint szükség lehet a munkatávolsághoz tartozó korrekció megállapítására. Ez lehet pl. a monitor távolsága az irodában, ha az messzebb van, mint a beállított olvasó távolság (40-50cm).

Jelentkezzen most ingyenes látásvizsgálatunkra!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]