KONTAKTLENCSE VIZSGÁLAT

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

KONTAKTLENCSE VIZSGÁLAT ÉS ILLESZTÉS 

 

Látásjavítás


Üzletünkben az ingyenes látásvizsgálat mellett kontaktlencse vizsgálatra és illesztésre is van lehetőség. Mivel ez egy komplexebb, hosszabb időt  igénybe vevő folyamat, ezért lehetőség szerint szükséges az előzetes időpont egyeztetés.

Kontaktlencse vizsgálat során, miután megtörtént az általános látásvizsgálat, optometrista kollégánk réslámpával megvizsgálja a szem elülső részét, meghatározza a szaruhártya görbületét és kiválasztja a megfelelő kontaktlencsét.

Ezután a megfelelő dioptriájú próbakontaktlencsét felhelyezi a szemre és Önnek egy 20 percet kell a lencsében eltöltenie. Ezután megbeszélik a tapasztalatokat, elég élesen lát-e, kell-e esetleg korrigálni a dioptrián, megnézik, hogy jól illeszkedik-e a lencse. Majd következik a betanítás folyamata, amikor is a páciens megtanulja a kontaktlencse kezelés egész menetét:

 • Kontaktlencse berakása és kivétele
 • Kontaktlencse tisztítása és tárolása

Ha már sikeresen tudja betenni és kivenni a lencsét, akkor hazaviheti és otthon is használhatja. Egy hét múlva kell a lencsében visszajönni egy kontroll vizsgálatra. Itt már csak ránézünk az illeszkedésre, átbeszéljük a tapasztalatokat, és ha minden rendben van, akkor megrendelhetjük a kontaktlencséket.

Néhány fontos tanács a kontaktlencse viseléssel, tisztítással és tárolással kapcsolatban:

 1. A kontaktlencsék felhelyezésekor mindig ugyanazzal a szemmel kezdjen. Így kevésbé valószínű, hogy véletlenül felcseréli a lencséket.
 2. Adjon magának elég időt. Első alkalommal eltarthat egy ideig, amíg felhelyezi és eltávolítja a lencséket, de minél többet gyakorolja, annál könnyebb lesz.
 3. Mielőtt lencséihez nyúlna, minden esetben mossa meg és törölje szárazra kezeit.
 4. Soha ne viseljen lejárt kontaktlencsét és ne viselje azokat tovább, mint ameddig szemész szakorvosa, optometristája javasolja.
 5. Soha ne tisztítsa vízzel sem a kontaktlencsét, sem a lencsetartó tokot. A kontaktlencséit ne tárolja vízben.
 6. Ha kényelmetlenné vált a lencseviselés vagy szemei vörösek, fájnak, ne viseljen kontaktlencsét.
 7. Új kontaktlencse – viselőként lehet, hogy fokozatosan kell majd növelnie a viselési időt, ezért tartsa magánál a szemüvegét.
 8. Ha bármilyen sérülést, például szakadást vesz észre a kontaktlencsén, ne viselje azt.
 9. Időben cserélje ki a kontaktlencséket és vegyen részt rendszeresen kontroll vizsgálaton. Mindig kövesse szemész szakorvosa, optometristája útmutatásait a lencsék kezelésére, használatára, tárolására vonatkozóan.
 10. A szennyeződések elkerülése érdekében kontaktlencséjét mindig sminkelés előtt helyezze fel. Ügyeljen arra, hogy aerosolos spraygáz (pl. hajlakk) ne kerüljön a lencse felületére.
 11. Kontaktlencsében történő úszás vagy egyéb vízisport közben használjon úszószemüveget.

Jelentkezzen most és foglaljon időpontot!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]