Optikai keretek

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Optikai keretek

 

Optikai keretek

Szemüveg keretek

Mára elfogadott tény, hogy a szemüveg öltöztet. Az egyik legfontosabb divat kiegészítő lett. Egy jól kiválasztott keret tökéletesen illeszkedik az archoz, illetve viselője stílusához.  Ennek megfelelően a keretek különböző színekben, formákban, stílusokban kaphatóak.

HOGYAN VÁLASSZUNK SZEMÜVEG KERETET?

Keretválasztásnál nagy sok szempontot figyelembe kell vennünk.

  • Fém vagy műanyag keretet szeretnénk?

A fém keret előnye, hogy könnyen állítható, nemcsak a száraknál, hanem az orrtámaszoknál (papucsoknál) is. Különböző fémekből készítenek kereteket, léteznek titánból készült keretek is, melyek előnye, hogy szinte súlytalanok. A fém keretek törés esetén forrasztással általában javíthatók. Fém allergia esetén vigyázzunk, ne válasszunk fém keretet, mert a keret hozzáérhet az arcunkhoz és kiütéseket, gyulladást okozhat.

A műanyag keretek sokkal hangsúlyosabbak, sokkal több színben és formában érhetőek el. Nagyobb dioptria esetén a lencse vastagsága könnyebben „elrejthető” bennük. A műanyag keretek karakteresebbé teszik arcunkat.

  • Fontos az ideális méret kiválasztása.

Túl nagy keret esetén a szemüveg nehéz lesz, mert nagy lencseátmérőt kell választanunk. A szárak túl hosszúak lesznek, ezért a szemüveg állandóan le fog csúszni. Túl kicsi keretnél bizonyos lencse típusok előnyei nem érvényesülnek pl: multifokális lencséknél az olvasórész lemaradhat vagy nem lesz elég nagy.

  • Hídméret

A híd jól kell illeszkedjen az orrnyeregre, ezért ha nem teljesen szimmetrikus az arcformánk, válasszunk inkább fém keretet műanyag helyett, ahol állítható az orrtámasz.

  • Milyen az ideális keret?

Az ideális keret íve nem megy a szemöldökünk fölé, a keret nem szélesebb az arcunknál, színben harmonizál hajunkkal, arcbőrünkkel, és a lencse mérete ideális, nem ül fel az arcunkra mosolygásnál sem.

Optikánkban több száz keret közül választhat:

  • Gyerek keretek   8.990  – 9.990 Ft
  • Ab Original, Avanglion, View Optics   9.990 – 16.990 Ft
  • Zenzero, Ozzie, Avanglion   19.990 – 24.990 Ft
  • Világmárkák Pl: Retro, Next, Converse, Sover  29. 990 Ft

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]