Felületkezelések

AMIT MINDENKINEK TUDNIA KELL A MODERN FELÜLETKEZELÉSEKRŐL!

 

Manapság már szinte csak műanyag lencséket használunk, melyeket különböző felületkezelésekkel látnak el a gyártók. Ismerkedjünk meg a  HOYA prémium felületkezeléseivel:

Milyen felületkezelések léteznek?

 

– Tükröződéscsökkentő réteg : hatására a lencse több fényt enged át szemünkbe, így élesebben, tisztábban látunk. A réteg csökkenti a szemüveglencsék felületi tükröződését, így szemünk jobban látszik a lencse mögött, könnyebben tudunk szemkontaktust teremteni.

Karcálló réteg : a neve egy kicsit becsapós… általában úgy értelmezik, hogy ha karcálló réteg van a lencsén, akkor azt nem lehet megkarcolni… De ez nem igaz. A műanyag lencsék felületét keményíteni kell, ezért gyárilag több rétegben karcálló bevonattal látják el a lencséket. A lencsén megtapadó különböző szennyeződések, porszemek mikrokarcolásokat okozhatnak a szemüveglencse felületén a lencse tisztítása során. A karcálló réteg feladata, hogy rendeltetésszerű használat mellett a lencse minél tovább ellenálljon a mikrokarcolások keletkezésének. Durva mechanikai hatásoknak (pl. leesik a szemüveg, végigcsúszik a betonon, vagy a táskában tok nélkül tároljuk) nem tud ellenállni a bevonat. (de még az üveget is meg lehet karcolni…)

Portaszító réteg : A szemüveg törlése statikus töltést hoz létre a lencse felületén, ami magához vonzza a porszemeket. A prémium felületkezelések egy antisztatikus réteget is magában foglalnak, mely megakadályozza a porszemek lencsére tapadását, ezáltal tiszta látást biztosítanak.

Víz – és szennyeződéstaszító réteg : Feladatuk, hogy a vízcseppek, a pára, a szennyeződések kevésbé tudjanak megtapadni a lencse felületén. Ezáltal a lencsék könnyebben tisztíthatóak.

Blue Conrol réteg : Jelentősen csökkenti a digitális eszközök (LCD és LED számítógépek, monitorok, okostelefonok, táblagépek, TV képernyők) által kibocsájtott kék fény szemünkbe jutását, ezáltal megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradság kialakulását. Ajánlott mindenkinek, aki több, mint napi 2 órát tölt digitális eszközök használatával.

UV – Control réteg : A lencse belső(hátsó) felületére felvitt felületkezelés, mely megvédi a szemet a visszaverődő UV sugárzástól, a HOYA UV védelmet nyújtó alapanyagaival együtt teljes védelmet nyújt a nap káros UV sugaraival szemben. Ajánlott kisgyerekeknek; mindenkinek, aki sok időt tölt a szabadban és az időseknek.

Nézzük a Hoya prémium felületkezeléseit részletesen:

A HOYA LEGELLENÁLÓBB, PRÉMIUM TÜKRÖZŐDÉSCSÖKKENTŐ RÉTEGE:

✔️ Tükröződéscsökkentő réteg

✔️ Vízlepergető réteg

✔️ Karcálló réteg – 5x

✔️ Szennyeződéstaszító réteg

✔️ Portaszító réteg

✔️ Gyártói garancia: 3 év

EXTRA KÉNYELEM A DIGITÁLIS VILÁGBAN

✔️ Tükröződéscsökkentő réteg

✔️ Vízlepergető réteg

✔️ Karcálló réteg – 5x

✔️ Szennyeződéstaszító réteg

✔️ Portaszító réteg

✔️ Kék fény szűrő réteg

✔️ Gyártói garancia:  3 év

HOYA PRÉMIUM TÜKRÖZŐDÉSCSÖKKENTŐ RÉTEGE, MELY 100% UV VÉDELMET BIZTOSÍT

✔️ Tükröződéscsökkentő réteg

✔️ Vízlepergető réteg

✔️ Karcálló réteg – 5x

✔️ Szennyeződéstaszító réteg

✔️ Portaszító réteg

✔️ 100% UV-védelem

✔️ Gyártói garancia:   3 év