[vc_row][vc_column][vc_column_text]

HOGYAN TUDSZ VÉDEKEZNI a vakító fény és a káros UV sugárzás ellen szemüvegviselőként? – 1.rész

 

A modern technológiáknak köszönhetően ma már szemüvegesként is többféle megoldás közül választhatsz, amennyiben védekezni szeretnél az UV sugárzás ellen. Ezek közül ma a polarizált lencsékkel ismerkedünk meg.

De először is röviden:

Mit kell tudni az UV sugárzásról?

Szemünk a látható fény tartományába tartozó különböző hullámhosszú (kb. 8oo – 400 nanométer) sugárzást érzékeli. Az ennél rövidebb hullámhosszú sugárzást szemünk már nem érzékeli. Itt találhatóak az  ultraibolya, a röntgen és a gamma sugarak. Ezek ellen védekezni kell! A kisebb hullámhosszú UV-B sugárzás (kb 320-380 nm) a veszélyesebb, szemgyulladást, bőrhólyagosodást, bőrrákot okozhat. A hosszú időn át tartó ultraibolya sugárzás növelheti a szürkehályog kialakulásának kockázatát.

 

Milyen a tökéletes napszemüveg?

 

Először is a káros UV-A és UV-B sugaraktól kell megvédenie szemünket, a szem egészségének hosszú távú megőrzése érdekében.

A tökéletes napszemüveglencséknek meg kell szüntetniük a vakító ragyogást, ami nagyon zavaró és bizonyos esetekben (pl. vezetés) veszélyes is lehet. A csillogó felületekről – pl. nedves úttest, autó, ablak, vízfelszín – visszaverődő fénysugár polarizálódik, ettől megnő a fény intenzitása, ami vakító tükröződéshez vezet.

Erre nyújtanak megoldást a polarizált lencsék, melyek megszűrik ezt a bántó ragyogást úgy, hogy az optikai képet torzítás nélkül továbbengedik, ezzel biztosítva a tisztább látást.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4899″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Különösen ajánljuk a Hoya Polarizált lencséit mindenkinek, aki

  • sok időt tölt a szabadban
  • vízi és/vagy téli sportokat űz
  • fényérzékeny
  • gyakran vezet

Három divatos színben érhető el:

  • szürke
  • barna
  • American Grey

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4900″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]