LÁTÁSVIZSGÁLAT

LÁTÁSVIZSGÁLAT AZ ÉRDI OPTIKÁBAN

Ingyenes látásvizsgálat

Látásvizsgálat

Látogasson el üzletünkbe, Érd Diósdi út 48., ahol ingyenes látásvizsgálat keretében ellenőrizzük látását. Optometrista kollégánk minden 14 év feletti személynek ellenőrzi látását, függetlenül attól, hogy készít-e nálunk azonnal szemüveget vagy sem.

A látásromlás nem egy hirtelen bekövetkező, fájdalommal járó probléma – mint pl. a fogfájás – hanem az évek során fokozatosan alakul ki, szinte észre sem vesszük. Ezért nagyon fontos, hogy évente ellenőriztessük látásunkat, így megelőzve, hogy látásunk romlása különböző kellemetlen tüneteket okozzon pl: fejfájás, migrén.

A látásvizsgálat során 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező optometrista kollégánk először felveszi az Ön személyes adatait és egy-két általános egészségügyi kérdést tesz fel. Ezek az információk fontosak, mert látásunkat befolyásolja pl. a vérnyomás, a cukorbetegség és egyéb betegségek.

Ezután következik az úgynevezett objektív látásvizsgálat, amikor az optometrista a refraktométerrel feltérképezi szemünk adatait és a refraktométer kiszámolja a dioptria adatokat. Ez egy teljesen fájdalommentes eljárás és csak pár percet vesz igénybe.

Ezt követi a szubjektív vizsgálat, melynek keretében megállapítjuk, hogy milyen korrekcióra van szüksége távolra és közelre. Először mindig egy szemet vizsgálunk, a másikat addig letakarjuk. A vetítőn megjelenő számokat vagy betűket kell leolvasni. Ha megvan a megfelelő korrekció mindkét szemre külön-külön, akkor azt egyben is kipróbáljuk és elvégezzük az esetleges változtatásokat, hogy az ideális látásélességet elérjük. A tábla olvasása mellett, mozgás közben is ellenőrizheti, hogy nem szédül-e, nem hullámzik a padló, nem tapasztal semmilyen kellemetlen tünetet.

Ha sikerült a távoli korrekciót megállapítani, következhet a közeli dioptriaérték megállapítása. Közeli, azaz olvasó dioptrián a kb 40-50 cm távolsághoz kötött dioptria értéket értjük. Ezzel a dioptriával csak ebben a távolságban fog élesen látni, sem közelebb, sem távolabb nem. Ehhez az olvasópróbát használjuk, ahol egyre kisebb betűkkel írt szöveget kell elolvasni.

Ha ez is megvan, megállapítottuk a távoli és a közeli korrekciókat, még igény szerint szükség lehet a munkatávolsághoz tartozó korrekció megállapítására. Ez lehet pl. a monitor távolsága az irodában, ha az messzebb van, mint a beállított olvasó távolság (40-50cm).

Jelentkezzen most látásvizsgálatunkra!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]