Amennyiben egy héten keresztül napi három kilométert fut, akkor előfordulhat, hogy a lába különösen megszenvedi. Észrevehető, hogy eléggé fájó az első futás után!

A legtöbb izmunk húzódik, amikor megfeszül, és felszabadul, amikor nyugodt, és általában nem vezet krónikus, látszólag eltérő körülményekhez, például gyakori fejfájáshoz; de ellentétben , ha túlságosan megterheli a szemét, akkor a fejfájást okozhat.
Túlmunka vagy valami más?

A túlcsordulás és a szeme megerőltetése a rossz vagy nem megfelelő fényben történő olvasás eredménye lehet, korrekciós lencsék nélkül, folyamatos megvilágítás nélkül, vagy egyszerűen a számítógép képernyőjére bámulva. Ebben az esetben a munkakörülmények és az olvasási feltételek módosítása, vagy egyszerűen szünetet tartva a probléma megoldódhat, de ha a probléma továbbra is fennáll, akkor időpontot kell kérnie a szemész orvosánál.

Bármikor, amikor a szemét arra kérték, hogy nehezebb munkát végezzen, mint általában, a törzs fájdalmas, fáradt szemeket, homályos látást és fejfájást okozhat. Gyakran előfordulhat, hogy a fejfájás azt jelzi, hogy valami egyéb is történik.
Mi okozza a fejfájást?

A rutin szemvizsgálat képes lesz azonosítani azokat a gyakori szemkörülményeket, amelyek felelősek lehetnek a tartós fejfájásokért, olyan körülmények között, amelyeket az előzőekben említett körülmények könnyedén súlyosbíthatnak: fényes vagy gyenge megvilágítás, túl sok idő a számítógép előtt stb.

Ezek a betegségek továbbra is rosszabbak lehetnek, ami több fejfájást okoz, és idővel csökken a látás, ha nem kezelik.

Asztigmatizmus, melyben a szaruhártya nem megfelelően alakul, és megköveteli, hogy szemöldökét összeszedje, hogy összpontosítsa a látását.
Hyperopia vagy távollátás.
Myopia, vagy rövidlátó.
Presbyopia, olyan állapot, amelyben a lencse kemény és rugalmatlan az életkorral, ami megnehezíti a fókuszálást.

Gyorsan működő, hosszú élettartamú segédeszköz: szemüvegek!

Először is, ha gyakori a fejfájás, fáradt, fáj a szem vagy homályos látást tapasztal, ha kiderül, hogy a szem izmainak törzsét egy közös szemkörnyezet okozza, akkor a optometrája ajánlani fogja a kontaktlencséket vagy a szemüveget, hogy javítsa a látását, és megoldja a problémát.

Ha már most kontaktlencsét vagy szemüveget visel, és még mindig gyakori fejfájásai vannak, lehet, hogy ideje növelni a dioptriát. Csak azért, mert már szemüveget visel, nem jelenti azt, hogy a szemei nem keményebben dolgoznak, mint amire szükségük van. Lehet, hogy tisztán látja az aktuális receptjét, de kérheti a szemét, hogy „túlórázzon”, így már megteheti.

Csakúgy, mintha a megfelelő cipőt viselné a futáshoz, a megfelelő lencsére van szüksége.

Vigyázzon minden izmaira, rendszeresen ellenőrizze a szemét, hogy jól lásson és fejfájásmentesen!

Save

Save

Save